PS Benedict a săvârșit Liturghia Darurilor în Parohia Cătina.

Vineri, 11 martie 2022, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, numită și a Sfântului Grigorie Dialogul, la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Cătina, județul Cluj. În cadrul slujbei, ierarhul s-a rugat pentru pacea lumii și, în special, pentru cei care suferă din cauza războiului din Ucraina.

La finalul slujbei, Episcopul-vicar Benedict Bistrițeanul le-a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură.
Pentru întreaga activitate pastorală și administrativă, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul l-a hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, pe parohul Gheorghe Ilovan.

La rându-i, preotul paroh i-a mulțumit ierarhului pentru prezență și pentru binecuvântarea oferită comunității parohiale la începutul Postului Mare. În semn de prețuire și recunoștință, din partea credincioșilor, i-a oferit un engolpion și o cruce pectorală.

De asemenea, la finalul Liturghiei, a avut loc o expoziție cu vânzare. Preșcolarii de la Grădinița Cătina împreună cu elevii Școlii Gimnaziale Cătina au confecționat săptămână trecută felicitări și mărțișoare. Suma obținută din vânzarea lor va fi depusă într-un cont care sprijină copiii ucrainieni, potrivit preotului Gheorghe Ilovan.