Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Gherla.

Clericii din Protopopiatul Ortodox Gherla s-au reunit luni, 6 iunie 2022, în cadrul conferinței preoțești de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de un Te Deum, săvârșit în Biserica „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” din proximitatea sediului Protopopiatului Gherla, în prezența Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Apoi, în sala de ședințe a protopopiatului, Părintele Episcop-vicar Benedict a prezidat lucrările conferinței și le-a adresat clericilor prezenți un cuvânt duhovnicesc.
Invitatul permanent al conferințelor de primăvară din anul acesta, pr. conf. univ. dr. Grigore-Dinu Moș, cadru universitar al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, la catedra de Dogmatică, a susţinut o prelegere pe tema „Rugăciunea într-o lume secularizată”. Acesta le-a vorbit clericilor despre rugăciune, afirmând că, în ciuda acestui veac secularizant, a cunoscut oameni care practică rugăciunea neîncetată.

Conferința semestrială s-a încheiat cu câteva îndemnuri pastorale făcute de ierarh, precum și cu luări de cuvânt din partea preoților prezenți, în frunte cu protopopul de Gherla, preotul Iulian Paul Isip.

Binecuvântare pentru elevi

După conferința clericilor, în Biserica „Sfânta Treime” și „Sfinții Martiri Brâncoveni” a Parohiei Gherla III, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul s-a întâlnit cu elevii din cele patru clase de la ciclul primar al Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Gherla, care, din toamna anului 2021, își desfășoară activitatea didactică la demisolul bisericii, în spațiul pus la dispoziție de parohie, deoarece clădirea școlii a intrat într-un amplu proces de reabilitare și modernizare.

Elevii l-au întâmpinat pe ierarh cu bucurie și au prezentat un scurt program artistic.
Cu acest prilej, Preasfinția Sa le-a adresat un cuvânt duhovnicesc. De asemenea, din partea parohiei, le-a oferit daruri și cărți de rugăciune tuturor copiilor și cadrelor didactice, în frunte cu directorul școlii, prof. Liliana Diana Pop.

Parohia Gherla III, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 1 Gherla, desfășoară proiectul „Școala din Biserică”, prin care, de-a lungul anului, au loc mai multe activități educative, recreative și duhovnicești, conform protopopului de Gherla, pr. Iulian Paul Isip.

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Ionuț Chifa