Campanie de Crăciun

Campanie de Crăciun, daruri pentru copiii fără posibilități, implică-te și fă un copil fericit de sărbători

Campania ”De Crăciun împarte zâmbete și speranță” este proiectul prin care, în postul Crăciunului, Serviciul De Asistență Comunitară, al Protopopiatului Ortodox Român Gherla, aduce bucuria Nașterii Domnului Iisus Hristos în casele și inimile copiilor ce provin din familii defavorizate, cu risc de excluziune socială, eșec sau abandon școlar, cu posibilități materiale reduse, monoparentale sau minori crescuți de bunici sau familia extinsă a acestora.

Campania vizează îmbunătățirea nivelului de trai, întărirea nădejdii că nu sunt singuri, prevenirea abandonului școlar în rândul categoriilor defavorizate cu scopul de a aduce o schimbare în viețile acestora, motivându-i prin implicarea noastră și a comunității.

„Fiecare copil merită să zâmbescă și să primească bucuria venirii Micului Prunc cu sperantă și bucurie. Ne dorim ca acestor copii să le oferim cadouri, constând în jucării, îmbrăcăminte, dulciuri și alimente, precum și materiale igienico-sanitare și măști de protecție pentru prevenirea imbolnăvirii cu noul coronavirus de tip SARS-COV-2.

Perioada grea pe care o traversăm cu toții este una a distanțării sociale. Însă, e nevoie să ne gândim și la viitorul societății noastre, la iubirea pe care o datorăm aproapelui nostru, să nu uităm sa aducem o măngâiere acolo unde este nevoie, să ștergem o lacrimă, să punem un zâmbet în locul ei.

Formarea tinerilor este esențială pentru familie și societate, iar azi, mai mult ca oricând, este nevoie de implicarea noastră, a tuturor, de suportul companiilor și a persoanelor fizice. Astfel, sperăm să putem fi un real ajutor pentru cei care caută un sprijin în comunitățile noastre și să ne bucurăm că împreună putem face lucruri mari.

De asemenea, credem cu tărie că investiția în educație, precum și în instituțiile perene ale societății noastre, cum ar fi Familia, Școala și Biserica este una dintre cele mai bune modalități de a crește calitatea vieții. Împreună putem schimba destinele acestor copii și familii nevoiașe care merită șansa unei vieți sociale normale.

Persoanele care doresc să fie alături de noi în această acțiune umanitară, desfășurată în perioada: 23.11.2020-17.12.2020, ne găsesc de luni până vineri, între orele 8-16, la adresa Servicului De Asistență Comunitară din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, str. 1 Decembrie 1918, nr.31, loc. Gherla, Jud Cluj.

Se pot face donații în bani sau se pot pregăti pachete care să conțină jucării, îmbrăcăminte (de preferat haine și încălțăminte noi), dulciuri și alimente. Banii se pot dona direct la oficiul nostru sau în contul bancar al Serviciului De Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, IBAN RO60BTRLRONCRT0296429801.

Pentru cei care vor să ajute, într-un mod nemijlocit, anumite familii vulnerabile vă stăm la dispoziție cu informații despre modul în care le puteți contacta și nevoile pe care le au.

Vă mulțumim anticipat!”
Asistent Social,
Simina TRIFAN