Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din Cornești

Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Filia Cornești, județul Cluj, prilej cu care a binecuvântat lucrările efectuate în ultima perioadă la biserica și casa parohială din localitate.

De la ora 9:30, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a binecuvântat lucrările efectuate în ultima perioadă la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Cornești, filie a Parohiei Tiocu de Jos, Protopopiatul Gherla.

Apoi, în pridvorul bisericii, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici.

Din sobor au făcut parte: protopopul de Gherla, preotul Paul Iulian Isip, protopopul de Dej, preotul Ioan Buftea, secretarul de cabinet al ierarhului, diaconul Sergiu-Iustin Pop, preotul paroh Sorin Botiș, precum și alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Episcopul-vicar Benedict a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a evidențiat faptul că „omul bun este numai lumină”.

Pentru întreaga activitate desfășurată în parohie și filie, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Benedict Bistrițeanul l-a ridicat la rangul de iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, pe parohul Sorin Botiș. Primarul comunei Cornești, Cornel Vasile Chifor, a fost distins cu Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni, domnul ing. Leonard Marcu a primit Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”, Fundația Transilvania Leaders – Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”, iar doamna Dochița Botiș a primit Gramata Mitropolitană însoțită de Sfânta Scriptură, cartea de căpătâi a creștinului. De asemenea, alți binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire.

Slujba a fost oficiată în prezența credincioșilor, cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă.

După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a oficiat slujba sfeștaniei la casă parohială, achiziționată în anul 2017, care, în ultimii trei ani, a beneficiat de ample lucrări de renovare și înfrumusețare, după cum a declarat preotul paroh Sorin Botiș.

Auror: Darius Echim / Mitropolia Clujului