A doua parte a Canonului cel Mare | Mănăstirea Nicula

În a doua zi a Postului Sfintelor Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Nicula, județul Cluj.

Cu acest prilej, de la ora 16:30, în biserica nouă a așezământului monahal, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a oficiat slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia s-a citit a doua parte a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul. Alături de ierarh au slujit consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Gherla, preotul Iulian Paul Isip, starețul Mănăstirii Nicula, arhimandritul Nicolae Moldovan și alți părinți slujitori din cadrul așezământului monahal.
Răspunsurile la slujbă au fost date de viețuitorii mănăstirii.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură pe tema „Dinamica despătimirii”, vorbindu-le celor prezenți despre cele șapte trepte ale despătimirii omului: credinţa, frica de Dumnezeu, pocăinţa, înfrânarea, răbdarea, nădejdea și nepătimirea.

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului